U ljetnoj bašti Kuće i ateljea Ismet Mujezinović, u sklopu Centra za kulturu Tuzla, sinoć, u četvrtak, 16.07.2020.godine, održana je tradicionalna manifestacija “Ljetna promenada”, u organizaciji Udruženja za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju “Star Art” Tuzla. Koncert je namijenjen svim ljubiteljima klasične muzike, a održan je u sklopu “Ljeta u Tuzli 2020”, pod pokroviteljstvom Grada Tuzla.

Na koncertu je nastupila profesorica klavira Ena Ovčina i violinistica Katarina Pavljašević, a kao gosti koncerta učestvovali su učenici Osnovne muzičke škole Tuzla. Ena Ovčina je šefica odsjeka za klavir u tuzlanskoj Osnovnoj muzičkoj školi, a Katarina Pavljašević je student odsjeka za violinu, Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Udruženje za edukaciju, kreativno stvaralaštvo i promociju “Star Art” svoje aktivnosti usmjerava isključivo ka promociji mladih tuzlanskih i bosanskohercegovačkih umjetnika i u tu svrhu organizuje niz manifestacija, koje su prepoznate i kvalitetno ocijenjene od publike, ali i cjelokupne kulturne javnosti kako grada Tuzle, tako i šire.

Gosti koncerta “Ljetna promenada 4” bili su učenici II razreda Osnovne muzičke škole: Nikola Pavljašević i Lana Sakan, sa odsjeka za klavir i Mak Hadžiefendić sa odsjeka za gitaru.

Koncert je održan pod vedrim nebom, u prelijepom ambijentu bašte ateljea Ismet Mujezinović, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, a publika je poštovala mjere lične zaštite.