Izložba fotografija Srebrenica : Zajedno protiv virusa poricanja, otvorena je sinoć, u utorak, 07.07.2020.godine, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, u sklopu Centra za kulturu Tuzla.

Izložba o Srebrenici, osmišljena je u radionici Agencije SENSE – Centar za tranzicijsku pravdu u Puli, čiji je osnivač i direktor Mirko Klarin. Koncept izložbe ponuđen je Fondaciji Istina Pravda Pomirenje, odnosno gradu Tuzli, da bude njen domaćin u narednom periodu. U realizaciji ovog projekta učestvovalo je 16 nevladinih udruženja širom Balkana, u organizaciji i korodinaciji Agencije SENSE.

Na izložbi su prikazani stravični zločini počinjeni u julu 1995.godine, nad nedužnim civilima, trudnim ženama, djecom, starijim i nemoćnim, te je ova izložba zapravo obilježavanje 25-godišnjice ovog nezapamćenog zločina.

Prisutnima se obratio Sinan Alić, ispred Fondacije Istina Pravda Pomirenje, a izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Tuzle, Jasmin Imamović.

Nakon otvaranja izložbe prisutnima je prikazan 15-minutni dokumentarni film “Jedna sedmica u julu”.

Izložba ostaje otvorena 15 dana od dana otvaranja, te je moguće pogledati svakim radnim danom u periodu od 09:00 do 16:00 sati.