Društveni dom Gornja Tuzla

Društveni dom Gornja Tuzla je centar različitih zbivanja na području ove mjesne zajednice. Oživljavanjem rada u Društvenom domu pokrenut je kompletan društveni, kulturno-zabavni i sportski život mještana Gornje Tuzle. Uposlenici ove organizacione jedinice kontinuirano rade na afirmaciji ove ustanove kao i na stvaranju što boljih uslova za rad korisnika, prvenstveno mladih naraštaja.

U prostorijama Društvenog doma Gornja Tuzla  se realizuje niz aktivnosti i programskih sadržaja iz oblasti kulture, zabave i sporta, koje su predviđene planom i programom. Takođe se realiziraju i sadržaji za kojim se u toku rada iskaže potreba i zainteresovanost naših sugrađana.

Društveni dom Gornja Tuzla raspolaže sa dvije sale:  sala za organizaciju kulturnih događaja i svečanosti sa 150 mjesta i salu sa 50 mjesta za organizaciju zabava i druženja, te  biblioteku. U Domu djeluju različite sekcije i udruženja: Kulturno-umjetničko društvo Gornja Tuzla (folklorna, mala i velika ritmička sekcija), Aktiv žena Gornja Tuzla (vokalni ansambl, folklorna sekcija), organizovani su kurs njemačkog jezika, radionica “Mali lideri” i igraonica za djecu od 3 do 6 god. Dom izdaje svoje prostore Udruženju penzionera Mjesne zajednice Gornja Tuzla, Lovačkoj sekciji RVI, porodica šehida i društva boraca.