Centar za kulturu Tuzla, u sklopu kojeg se nalazi Međunarodna galerija porteta želi obavijest javnost o povratu nestale umjetničke slike „Tito danas II“ autora Safeta Zeca iz 1975.g. Slika je nestala iz zbirke Tito u djelima likovnih umjetnika Jugoslavije, a danas je vraćena u prostorije galerije. Zahvaljujemo se Centru protiv krijumčarenja umjetninama, NLB Banci, Tužilaštvu Tuzlanskog kantona i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona koji su sarađivali i učestvovali u pronalasku i povratu djela.
Zbirka Tito u djelima likovnih umjetnika Jugoslavije broji 86 umjetničkih djela, od kojih je 77 slika i 9 skulptura. Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika je 2013.g. proglasila zbirku nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine, a prilikom popisa djela je ustanovljeno da djelo „Tito danas II“ nedostaje u kolekciji. Redovnim popisom djela iz 2011.g. je utvrđeno da u fundusu Međunarodne galerije portreta nedostaju još 72 umjetnička djela, o čemu su obaviještene nadležne institucije koje su započele aktivnosti vezane za pronalaženje i povrat umjetnina koje nedostaju u galeriji. Djelo Safeta Zeca „Tito danas II“ predstavlja dio kultuno-umjetničkog naslijeđa Bosne i Hercegovine i posjeduje veliku kulturnu, historijsku, stilsku i umjetničku vrijednost. Slika je vraćena u galeriju sa vidljivim oštećenjima i bit će neophodno izvršiti restauraciju, što iziskuje velika novčana sredstva.
Krivični zakon Federacije Bosne i Hercegovine, krađu kulturnog dobra ili umjetničkog djela definiše kao tešku krađu, zbog čeka je potrebno skrenuti pažnju na problem nestanka umjetnina iz galerija ili privatnih kolekcija. Apelujemo na državne institucije, javne ustanove, pravna lica i građanstvo da sarađuju prilikom pronalaska umjetničkih djela i obavijeste nadležne institucije ukoliko dođu do saznanja gdje se nalaze nestala djela.