Promocija knjige „Kako sam pobijedio“, mladog autora Edina Mujića, održana je u nedjelju, 07.03.2021.godine u 17:00 sati, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla. Moderator promocije bila je prof.dr.sc. Rejhana Dervišević, a promotori: prof.med.sc. Esmina Avdibegović i psiholog, Bojan Šošić.
Edin Mujić je rođen 16.01.1988.godine u Tuzli, gdje je završio OŠ „Jala“, a potom i gimnaziju „Ismet Mujezinović (opšti smjer)“. Nakon završenog osnovnog i srednjeg obrazovanja upisuje Filozofski fakultet Univerziteta u Tuzli, odsjek Psihologija – pedagogija.
Edin Mujić je obolio od raka IV stadij tačnije Hodgkin lymphoma koji je zahvatio veći dio vrata, plućne maramice, slezene, crijeva…
U tom periodu Edin je bio mladić u najboljim godinama, pred kojim je bila svjetla budućnost, a našao se u naizgled bezizlaznoj situaciji. Prema njegovim riječima, nekoliko dana nakon dijagnoze odlučio je da „se trgne“ i da se bori za sebe, a čekao ga je dug put ka izliječenju..
Knjiga „Kako sam pobijedio“ govori upravo o teškom i trnovitom putu mladića, čiji ishod nije bio poznat, ali je nakon duge i životne borbe na kraju ipak uspio i pobijedio zloćudnu bolest.
Tada je i odlučio da svoje lično iskustvo podijeli sa drugima, koji se nalaze u istoj ili sličnoj situaciji kako bi im poručio da nisu sami i da se vrijedi boriti za svoj život, a što je kroz njegov primjer bilo ravno čudu.
Ovu promociju, Edin Mujić posvećuje prijatelju Radetu Šimiću, koji je tragično nastradao 14.02.2021.godine na planini Prenj. Također, sav prihod prikupljen od prodaje knjiga doniran je za liječenje djece oboljele od raka. Cijenja knjige je 15,00 KM, s tim da je svako mogao donirati više novca spram svojih mogućnosti, te na taj način dati svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji momka velikog srca, Edina Mujića.