JU Centar za kulturu Tuzla je uz podršku Fondacije za izdavaštvo Sarajevo, realizovala projekat pod nazivom „Promocija izdavačke djelatnosti JU Centar za kulturu Tuzla“.
Projektom su obuhvaćene biblioteke i ustanove u oblasti kulture u Gradačcu, Gračanici, Srebreniku i Kalesiji, koje su na ovaj način postale bogatije za primjerke monografskih izdanja o prvom akademskom bosanskohercegovačkom slikaru Đorđu Mihajloviću (1875-1919) i prvoj školovanoj bosanskohercegovačkoj likovnoj umjetnici Adeli Behr (1888-1966), koje su im date na poklon.
Ovim projektom je omogućena lakša dostupnost publikacija za čitalačku publiku, te je promovisana izdavačka djelatnost Ustanove i sadržaj Međunarodne galerije portreta kao organizacione jedinice JU Centar za kulturu Tuzla. Ustanove koje su učestvovale u realizaciji projekta: JU Bosanski kulturni centar Gračanica, JU Javna biblioteka Alija Isaković Gradačac, JU Centar za kulturu Ahmed Muradbegović, JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik – Biblioteka i Gradska biblioteka Kalesija.