Koncert za flautu i klavir održan je u subotu, 24.10.2020.godine u 19:00 sati, u sali Međunarodne galerije portreta, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla. Na koncertu su nastupili: Mirna Mlikota – Dizdarević (flauta) i Miron Konjević (klavir).
Mirna Mlikota-Dizdarević je rođena 12.09.1993. godine u Zenici. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje završava kao učenica generacije. Diplomirala je 2016. godine u klasi red. prof. mr. Sakiba Lačevića, na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Godine 2018. završava i master studij u istoj klasi. Drugi master studij završava 2019. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Mateja Zupana. Usavršavala se na majstorskim radionicama velikog broja uglednih flautista.
Mirna aktivno koncertira u BiH, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Italiji, Hrvatskoj. Učestvovala je na festivalima: Sarajevo Chamber Music Festival, Majske svečanosti, Zeničko proljeće, Grad, Flavtistra, Flautissimo, Flute&Me, Baščaršijske noći, SVEM i dr. Pored solističkih koncerata i nastupa, povremeno svira i sa Sarajevskom filharmonijom.
Trenutno je zaposlena kao asistent, na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na Odsjeku za drvene duvačke instrumente i harmoniku, smjer Flauta, te pohađa prvu godinu doktorskog studija u Sofiji, Bugarska, u klasi prof. Luise Sello.
Miron Konjević rođen je u Prijedoru, Bosna i Hercegovina. Na Muzičkoj akademiji u Sarajevu diplomira i magistrira na Odsjeku za kompoziciju u klasi prof. Asima Horozića, a na smjeru za Klavir, diplomira i magistrira u klasi red. prof. Svetlane Chlaidze. Trenutno je apsolvent na Master studiju za Korepeticiju na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Tijekom studija sudjeluje na majstorskim radionicama sa mnogobrojnim renomiranim profesorima. Učesnik je ljetne akademije – 21. Internationale Sommerakademie Prag Wien Budapest 2011. gdje je dobio nagradu Komposition Preis gestiftet vom Soziale & Kulturelle Einrichtungen za kompoziciju skaEli pisanu za klarinet i klavir.