Izložba „Okus destrukcije“, autora, akademskog slikara Muhameda Begića, svečano je otvorena sinoć, 19.08.2020.godine u 20:00 sati, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla.
Begić Muhamed, rođen je 22.01.1996.godine, u Tuzli, gdje je završio srednju Građevinsko-geodetsku školu, smjer likovni tehničar. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je u oktobru, 2019.godine, odsjek slikarstvo. Sudjelovao je u mnogobrojnim kolektivnim izložbama i dobitnik je brojnih nagrada za svoj rad.
U Muhamedovim radovima najviše je zastupljena metamorfoza kao glavna preokupacija u vidu istraživanja kroz likovne medije. Nadrealizam, kao pravac u slikarstvu, ostavio je najviše uticaja na Muhamedov rad. Inspiraciju u metamorfozi pronalazi u kombinovanju ljudske anatomije i anatomije skakavaca. Elementi kukca se mogu pronaći pojedinačno u većini njegovih radova.
Izložbu je posjetio veliki broj posjetilaca, koji su kako je i naređeno iz Kriznog štaba TK nosili zaštitne maske, a izložba je otvorena u bašti ateljea, na otvorenom.
Izložba ostaje otvorena do 06.09.2020.godine, a svi koji nisu bili u mogućnosti doći na otvorenje izložbe, mogu je pogledati svakim radnim danom od 08:00 do 16:00 h, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović Tuzla.