Prezentacija Challenge Bigbang (#Herojigeneracije) projekta, koji je realizovao Radio Kameleon (Radio Kameleon i agencija Colosseum), a koji bira mlade ljude iz komšiluka, koji imaju sve predispozicije da budu novi lideri svoje generacije, organizovana je u subotu, 07.marta. 2020.godine, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, u sklopu Centra za kulturu Tuzla.
Bigbang generacija je nova generacija mladih lidera, koji postižu rezultate ali i inspirišu druge da krenu putem razvoja i napretka. U ovom projektu određeno je deset kategorija iz deset različitih oblasti za priznanje #Herojigeneracije: Ekologija, Evropski put, Inovacije, Mediji i medijski uticaj, Muzika, Građanski aktivizam, Nauka i obrazovanje, Poduzetništvo i Startup, Sport, Umjetnost i kultura.
Učešće u ovom projektu namijenjeno je mladima od 15 do 29 godina, sa područja tuzlanskog kantona, koje nominira prijatelj/ica, komšija/susjed, momak/djevojka, brat/sestra i mogu biti nominirani za samo jednu od navedenih kategorija. Projekat Bigbang prezentiran je 7.marta u Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića, a način prijave i ostali detalji zainteresovani su mogli pogledati na stranici: www.kameleon.ba.