U sklopu 11. Kaleidoskop Festivala 2019., između mnogobrojnih i raznovrsnih programskih sadržaja upriličena je i 3. samostalna izložba mladog bosanskohercegovačkog fotografa iz Tuzle – Maria Ilića, u srijedu 24.jula, 2019.godine, u Međunarodnoj galeriji portreta / Centar za kulturu Tuzla.
Na ovogodišnjem festivalu Mario Ilić predstavio  projekat pod nazivom “U Iščekivanju”, na kojem je radio proteklih 8 mjeseci u sklopu diplomskog rada na Akademiji primjenjenih umjetnosti u Beču. Pored printova, “U Iščekivanju” prikazuje i Mariovu prvu foto publikaciju na 160 stranica gdje se bavi vječitim ljudskim pitanjem prolaznosti života. Fotografirajući ljude u trećoj životnoj dobi, osjećajući se kao “strano tijelo”, Mario je pokušao prikazati situaciju, koju imenuje “iščekivanje nestanka” dok se simultano suočavao sa poslijeratnim sjećanjima svoga djetinjstva i smrti općenito. Kao objektivnu analizu ovog rada, sveučilišni profesor Meinhard Rauchensteiner zaokružio ovaj rad u pet poglavlja.
Mario Ilić je mladi bh. fotograf i snimatelj sa bečkom adresom. Rođen je u Tuzli 15.08.1995. godine. Osnovnu i srednju školu je završio u rodnom gradu dok je studij upisao u Austriji, u Beču na Akademiji primjenjenih umjetnosti. Pored bogate biografije i historije kao fotografa, Mario se okušao i u mnogo video spotova, filmova i AV materijala.
Prije pet godina imao je i titulu najmlađeg regionalnog filmskog snimatelja. Ima nevjerovatno oko za fotografiju i kadar te osjećaj za kameru, a svjedoci njegovog talenta su i velike svjetske kompanije i regionalni giganti, ali i istaknuti bh. umjetnici i muzičari.