U dvorani Kaleidoskop, u subotu, 01. juna, 2019.godine, održan je koncert Orkestra gitara – OKUD “Rok Cirkus”, u organizaciji Centra za kulturu Tuzla.
Orkestar je nastao u Sremčici, prije devet godina. U tom periodu imao je preko stotinjak različitih nastupa, nekad u punom, nekad u smanjenom sastavu, u zavisnosti od manifestacija na kojima je nastupao. U Tuzli su nastupili u smanjenom sastavu, ali su ostavili veliki dojam na gledaoce, koji nisu krili oduševljenje odabirom muzičkog žanra, kao i mladim muzičarima.
Orkestar je dobio ime po pjesmi i albumu benda Smak i tako je nastao Rok cirkus.
Rok cirkus čine djeca školskog uzrasta, uglavnom srednjoškolci i stariji osnovci, koji izvode isključivo rok muziku. Na repertoaru su pjesme Deep Purple, Led Zeppelin, Janis Joplin, The Beatles, The Rolling Stones, Whitesnake, Heart, Iron Maiden, Metallica, Queen, AC/DC, Guns ‘n’ Roses i drugih.
Voditelj orkestra, Saša Kostić Rok Cirkus, koji je ujedno i njegov osnivač ističe da je njihov cilj prvenstveno da mladima ponude alternativu u moru kiča i šunda, koje svakodnevno možemo čuti na radio stanicama, televiziji, a svi članovi funckionišu kao jedna velika porodica.