U povodu održavanja javnog dočeka Nove 2018. godine, koji će biti upriličen na Trgu Slobode, u prostorijama Doma mladih danas je održana press konferencija.

Novinarima su se obratili sekretar Opšteg udruženja samostalnih obrtnika Tuzla Slađana Jovičić, direktor JU “Centar za kulturu” Tuzla Dženan Jusufović, direktor JKP “Pannonica” Tuzla Maid Porobić te glavna i odgovorna urednica RTV 7 Tuzla Azra Kalesić.

Već od 16. decembra počinje novogodišnja “Zimska čarolija” sa još bogatijim sadržajima.

Ove godine sve su kućice drvene, mislim da će biti lijepa priča. Potrudili smo se da sve uradimo na najbolji način. Izlagači su interesantni, imamo isključivo domaće proizvođače. U ponudi će između ostalog biti vino, rakija, slastice, suhomesnati proizvodi i sve što ide uz blagdane, kao i razni sadržaji, posebno za djecu, kazala je Slađana Jovičić.

U Tuzli se već godinama organizuje Dječija Nova godina, tako će biti i ove godine samo što se ova proslava nastaviti sa dočekom na otvorenom za sve zainteresovane. Hrana, muzika, vatromet, podloga su za dobru atmosferu, za koju se organizatori nadaju da će biti bolja nego prošle godine, koja je od strane građana ocjenjena pozitivno, a dobro je naglasiti i da je sve prošlo bez problema i incidenata.

Mislim da će građani moći uživati u novogodišnjem programu. Od 12 sati počine Dječija Nova godina, nastupa dječiji hor “Slavuj”, Udruženje “Osmijeh za osmijeh”, orkestar “Balsika”. Od 21 sat počinje doček za odrase, Učestvuju grupe “Kristal”, “Big Brothers” i kao glavni gost nastupa grupa “Frajle”. Tu je i vatromet. Bina i rasvjeta će biti na vrhunskom nivou. Pozivam sve građane da dođu da uživaju, Bazar će imati bogatu ponudu tako da će moći i da uživaju u gastronomskoj ponudi, kazao je direktor JU “Centar za kulturu” Tuzla, Dženan Jusufović.

Svake godine u okviru novogodišnje ponude je i klizalište koje radi u toku noći. Planira se poseban takmičarski program, a kada je u pitanju muzika, nastupi Neska Delibegovića te bendova “Kristal”, “Big Brothers” i “Frajle”, trebali bi zadovoljiti sve ukuse.

Nastavlja se lijepa tradicija. Tuzlaci su zaslužili da lijepo dočekaju Novu godinu. Prošle godine je bilo dobro, sada idemo naprijed. Nastupaju Nesko Delibegović, dva pop rok benda i “Frajle”, koje su prošle godine u Osijeku napravile fantastičan ugođaj. Djevojke su veoma popularne, dolaze u punom sastavu, njih ukupno 11, uz svoje pjesme svirat će i obrade. Klizalište je sastavni dio manifestacije. Biće i posebne nagrade. Nadamo se da će biti lijepo vrijeme u smislu da ne bude kao prošle godine minus 15 stepeni pa je teže i raditi, između ostalog je rekao direktor JKP “Pannonica” Tuzla, Maid Porobić, koji je naglasio da Dječija Nova godina ima odličan program. Organizatori su se potrudili da djeci bude zanimljivo, dolaze Djeda Mrazovi na motorima iz Osijeka. Puno zabave, igre, muzike čeka najmlađe sugrađane na Trgu Slobode 31. decembra od 12 sati.

I ove godine medijski pokrovitelj je RTV 7 koji će emitovati direktan prenos događanja sa Trga.

Želim izraziti zadovoljstvo činjenicm da smo u 2017. godinu ušli sa živim prenosom, upravo sa Trga Slobode, koju smo dočekali sa našim građanima. I tako je otprilike i protekla cijela godina. Sve što se dešavalo masovno i lijepo u ovom gradu prošlo je sa našim direktnim prenosom. Drago mi je da ćemo u saradnji sa Gradskom upravom, istitucijama kulture i udruženjma, realizovati još jedan veliki prenos. Naše tri kamere će već u 21 sat biti uključene, kazala je glavna i odgovorna urednica RTV 7 Tuzla, Azra Kalesić, dodajući da će dan poslije biti emitovana i repriza prenosa.

Ovogodišnja “Zimska čarolija” traje od od 16.12.2017. do 07.01.2018.g. na Trgu Slobode, a Dječija Nova godina počinje u 12 h doček za odrasle u 21 h, a trajat će do 02:00.

Prošle godine, i pored izuzetne hladnoće, bilo je preko 6000 ljudi koji su se lijepo zabavili, te organizatori pozivaju građane da dođu i ovaj put i uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu.

Izvor: Tuzlarije.net i RTV7 Tuzla