U svim prostorima Centra za kulturu sa podružnicama u Gornjoj Tuzli, Husinu i Lipnici, radi se na uređenju, mijenjanju dotrajalih dijelova, kao i uvođenju novina. Nove peći, rasvjeta, stolarija, video nadzor, internet, neki su od radova o kojima je danas govorio direktor JU “Centar za kulturu” Tuzla Dženan Jusufović. 

Startali smo sa novom institucijom, to je “Centar za kulturu”, od oktobra 2017. godine, u sklopu kojeg su Međunarodna galerija portreta i Dom mladih sa svim svojim podružnicama. Pored programskih aktivnosti krenulo se i sa adaptacijama prostora. Ovdje u Domu mladih pokrenuto je niz aktivnosti, u Gornjoj Tuzli također je promijenjena stolarija, postavljene su nove peći na pelet. To je pozitivno i za nas i za građane koji tamo žive jer su se koristile peći na ugalj, a nove su ekološki prihvatljive. Na Husinu su također stigle nove peći, urađena je nova kotlovnica. Urađena je i rasvjeta oko Doma, sada se rješava i grijanja. U Lipnici također. Radi se na sve strane. Mijenja se stolarija, kreči se, uvodi se internet, video nadzor u svim objektima. Trebaju se svoriti uslovi da se ljudi osjećaju prijatno, a onda da se krene sa nekim projektima. Radi se od naših postojećih stredstava. Ta sredstva su bila i ranije, zašto se nije radilo ne znam, ali evo sada se radi.

Treba reći da nakon osnivanja JU Centar za kulturu nisu mijenjani nazivi Doma mladih i Međunarodne galerije portreta koji su sastavni dio Centra.

Izvor vijesti: Tuzlarije.net