Učenici sedmih i devetih razreda OŠ “Novi Grad” Tuzla, u saradnji sa Domom književnosti (JU Centar za kulturu) i Narodna Univerzitetska Biblioteka Dervis Susic Tuzla realizuju manifestaciju “Ovdje stanuje lijepa riječ”, u okviru oktobra – mjeseca knjige.
Tim povodom, učenici OŠ Novi Grad Tuzla su jučer, 12.10.2021.godine posjetili Dom književnosti u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla i sa kolegicom, Alisom Šutom, obišli stalne postavke Meše Selimovića i Derviša Sušića.
Slijedeći zagonetke koje ih čekaju na različitim mjestima u gradu, učenici u grupama posjećuju ta mjesta koja „njeguju lijepe riječi“.
Pri tome imaju zadatak napraviti mapu, foto ili videozapis u koje će unijeti utiske, zanimljive informacije, rezultate svog malog istraživanja. Najkreativnija mapa bit će nagrađena.
OŠ „Novi Grad“ je već nekoliko godina organizator ove manifestacije.
Ovom prilikom pozivamo i one nešto starije sugrađane, ukoliko to dosad nisu uradili, da posjete naš Dom književnosti i otkriju šta se to u njemu krije. Ako ne znate gdje se Dom nalazi, upitajte djecu. Oni će vam reći.