U posjeti gradu Tuzli i prijemu kod gradonačelnika Tuzle, Jasmina Imamovića, u srijedu, 05.05.2021.godine, bila je delegacija Grada Gradiške, na čelu sa gradonačelnikom Zoranom Adžićem. Kako je istaknuto ovom prilikom, ova dva grada povezuje narodni heroj Enver Šiljak. Razgovarano je o mogućnostima saradnje u oblasti ekonomije, kulture, turizma, a sve kako bi građanima kvalitet života bio bolji.
˝Uspomena prema narodnom heroju se obostrano njeguju u oba grada. Želimo da skinemo prašinu sa događaja i ličnosti, te da im odamo poštovanje. Tradiciju kulturne baštine i našeg istorijskog postojanja na ovim prostorima želimo da prenosimo i na mlađe generacije. Naš odnos u kome baštinimo našu tradiciju daje nam prostora da jedni pored drugih možemo da se razvijamo, da budemo uspješni i da sarađujemo˝, kazao je Adžić ovim povodom.
Gradska uprava Tuzla se potrudila da sačuva uspomenu na Envera Šiljka koji je pred rat iz Gradiške doselio u njihov grad po zadatku KPJ a zaposlen u Rudniku soli. Od 2010 godine postoji ‘Most narodnog heroja Envera Šiljka i Fride Laufer’ popularno nazvan ‘Most ljubavi’. (Izvor: TIP.ba)
Tom prilikom delegacija Gradiške posjetila je i Međunarodnu galeriju portreta, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla sa stalnim postavkama zbirki: Ismet Mujezinović, Tito u djelima likovnih umjetnika, Kolekcija savremenog portreta, Kolekcija skulptura, Kolekcija Adele Behr Vukić, Kolekcija James Haim Pinto, Opća zbirka, Internacionalna zbirka portreta INTERBIFEP Tuzla, Kolekcija Vladimir Pintarić i Paviljon tuzlanskih umjetnika.