Koncert Damira Durmanovića (klavir), održan je 02.03.2021.godine, u Međunarodnoj galeriji portreta, u sklopu Centra za kulturu Tuzla. Ovaj koncert, mladi umjetnik je poklonio svom gradu povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Podsjećamo:
Damir Durmanović je solista sa internacionalnom karijerom. Do sada je svirao na muzičkim festivalima i salama u Londonu, Madridu, Amsterdamu, Švicarskoj, Lihtenštajnu, Tunisu i Tajvanu. Dobitnik je nagrada na međunarodnim takmičenjima kao što su ‘Beethoven Junior Intercollegiate Piano Competition’ u Londonu i ‘Adilia Alieva International Competition’ u Ženevi.
Učestvovao je na masterklasima sa Claudio Martinez-Mehnerom, Dimitrijem Baškirovim, Robert Levinom, Pascal Devoyonom, Jacques Rouvierom, a član je Muzičke akademije u Lihtenštajnu gdje učestvuje na mnogobrojnim kursevima, na godišnjoj bazi.
Damir Durmanović je počeo svirati klavir sa osam godina u klasi prof. Maje Azabagić u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli. Sa 14 godina je primljen na prestižnu Yehudi Menuhin školu u Surreyu u Velikoj Britaniji. Dobitnik je ABRSM školarine i trenutno studira na ‘Royal College of Music’ u Londonu u klasi Dimtrija Aleksejeva.
Prisutni su poštivali mjere bezbjednosti u svrhu sprečavanja širenja korona virusa.