JU Centar za kulturu Tuzlu u saradnji sa Udruženjem „Romansa“ Tuzla organizuje „Radionicu lijepog pevanja“, koja počinje sa radom 05.10.2020.godine, u prostorijama Doma mladih Tuzla.
Na radionicu se mogu prijaviti svi zainteresirani od 14 do 65 godina. „Radionica lijepog pjevanja“ osmišljena je s ciljem da polaznici nauče lijepo pjevati i spoznaju svoj glas, učeći i vježbajući uz stručno rukovodstvo Adne Azabagić. Prvi korak bio bi analiza realnih mogućnosti polaznika, a drugi prilagođavanje tehnike pjevanja pojedincu, uz vježbanje i učenje elemenata tehnike (osnove tehnike disanja, impostacije tona, intonacije, dikcije, fraziranja i dr..). Time se oslobađa potencijal svakog pojedinca i pronalazi prava ljepota glasa.Radionica će biti organizirana u tri grupe, u terminima od 10:00 sati i od 18:00 sati, u ovisnosti od obaveza i mogućnosti polaznika, u prostorijama Doma mladih Tuzla.
Adna Azabagić je ljekar, ali muzikom se bavi od djetinjstva. Sa 9 godina je nastupala na dječijem festivalu Mali šlager u Sarajevu i osvojila treću nagradu. Završila je osnovnu i srednju Muzičku školu, a potom upisala Medicinski fakultet u Tuzli, te se određen period nije bavila muzikom. Po završetku školovanja ipak ostaje dosljedna pjevanju te pohađa časove solo pjevanja kod profesora, muzičkog pedagoga i dirigenta Ognjena Bomoštara, sa Muzičke akademije u Sarajevu. 1998.godine snimila je CD sa novim pjesmama koje je komponovao njen suprug, također ljekar i muzičar, Almir Azabagić. Bila je član GKUD Bosna, te učestvovala na brojnim zabavno-muzičkim emisijama i programima. Zajedno sa suprugom osnovala je Udruženje građana, autora, izvođača i ljubitelja straogradske pjesme „Romansa“, gdje je Adna glavni ženski vokal.
Za prijave i sve dodatne informacije vezano za „Radionicu lijepog pjevanja“ možete se obratiti na broj telefona: 066 / 971 – 904 i putem e-mail adrese: avpromansa@gmail.com.