Izložba grafičkih listova,autora Amera Hadžića i Hasana Čakara, otvorena je u petak, 13.12.2019.godine u 19 sati, u Kući i ateljeu Ismet Mujezinović, a u organizaciji JU Centar za kulturu Tuzla.
Amer Hadžić je rođen 26.01.1987. godine, u Sarajevu. Osnovnu i srednju školu primijenjenih umjetnosti, odsjek reklamna grafika, završio je u Sarajevu.
Akademiju likovnih umjetnosti, odsjek grafika, u klasi profesora Salima Obralića, završava 2010.godine. Sudjelovao je u mnogim samostalnim, grupnim izložbama, projektima i kolonijama. 2011. godine osniva Udruženje za promociju kulture i umjetnosti „Arka“.
Zaposlen je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odsjek grafika.

Hasan Čakar je rođen 1952. godine u Sarajevu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu diplomirao je 1978. godine – gdje i radi od 1983. godine kao viši stručni suradnik, odsjek grafički dizajn i grafika: Klasični način sito-štampe. Bavi se slikarstvom, crtežom, grafikom, serigrafijom, grafičkim dizajnom i skulpturom. Izlagao je na više stotina kolektivnih izložbi, u mnogim reprezentativnim domaćim i međunarodnim likovnim manifestacijama.

Izložba ostaje otvorena do 30.decembra, 2019.godine.