U prepunoj Kući i ateljeu Ismeta Mujezinovića, u sklopu Centra za kulturu Tuzla, 10.07.2019.,godine, održana je promocija knjige “Sat Hrvatskog (re:vizija prošlih sjećanja)”, autora Zlatka Kramarića, bivšeg gradonačelnika Osijeka i aktuelnog konzula Republike Hrvatske u Banja Luci, u organizaciji Grada Tuzle i JU Centar za kulturu Tuzla.
Na promociji su govorili autor knjige, Zlatko Kramarić i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.
U recenziji knjige Sat hrvatskog (re:vizija prošlih sjećanja), između ostalog stoji: „Sat hrvatskog predstavlja pokušaj literarnih varijacija tema kojima se autor, Zlatko Kramarić, na drugačiji, teorijski način, bavio u prethodnim knjigama. Jugoslovenska ideja u kontekstu postkolonijalne kritike i Nostalgija – kratka povijest zaborava. Autorova želja bila je progovoriti na drugačiji, literaran način o našim opsesivnim temama, od kompleksa jugoslovenstva, preko različitih političkih strategija koje sudjeluju u oblikovanju obvezujućih, ali i alternativnih/obiteljskih nacionalnih narativa, do detalja koji pripadaju jakoj, a još više onih koji pripadaju slaboj povijesti, kao načina na koji smo ih zapamtili (kako to da se nekih detalja sjećamo više, a neke druge zaboravljamo?).. ”
Autor romana, gospodin Kramarić, zatim promotor Jasmin Imamović, gradonačelnik Grada Tuzle i gospodin Selim Bešlagić, evocirali su uspomene na ratna dešavanja, politička previranja i mnoge druge situacije iz tog perioda, kada su Grad Tuzla i Grad Osijek bili povezani mnogobrojnim sličnostima i načinima prevazilaženja ratnih malverzacija i odbrane od agresora.