Promocija knjige “Pogled na moj svijet”, koja je nagrađena na natječaju Fondacije za izdavaštvo Sarajevo, autora Omera Ć. Ibrahimagića, održana je u subotu, 29.06.2019.godine u 20:00 sati, u Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović, uz podršku JU Centar za kulturu Tuzla. Knjigu su predstavili Namik Kabil (Sarajevo) i Aleksandar Ristić (Beograd).
Namik Kabil je pisac i reditelj, školovan u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.
Široj publici je poznat kao autor nenadmašnog scenarija za poznati film „Kod amidže Idriza”. Njegov igrani film „Čuvari noći” imao je svjetsku premijeru na Venecijanskom festivalu
2008. godine. Kabilov dokumentarac „Informativni razgovori” dobio je 2006. godine nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji dokumentarni film na Sarajevo film festivalu. Oženjen je, otac jednog djeteta. Živi i radi u Sarajevu.
Aleksandar Ristić je specijalista neurologije, docent na Medicinskom fakultetu u Beogradu, sa subspecijalizacijom iz epileptohirurgije u Klivlendu (Ohajo, Sjedinjene Američke Države). Autor je više publikacija u visokopozicioniranim neurološkim časopisima, član uređivačkog odbora prestižnog epileptološkog časopisa „Epileptic Disorders“ i predsjednik Srpske lige za borbu protiv epilepsije. Napisao je tri knjige: „O nadanju u beznađu“ (zbirka dokumentarnih priča), „Ritam mrtvih krugova“ (roman) i „Angeline mesečeve iluzije“ (zbirka kratkih priča). Oženjen je, otac dvoje djece. Živi i radi u Beogradu.
Autor romana “Pogled na moj svijet”, Omer Ć. Ibrahimagić je ostavio svoje pjesme, priče i putopise u oko 80 bosanskohercegovačkih i inozemnih časopisa, listova, portala i fanzina. Publicirao je knjige: „Boje Sunca“, „Šest bijelih mantila“ (poezija ljekara – liječnika), „Ćilibar i perle“, „Obične riječi“, „Vaša priča, naša knjiga“, „Poznavanje prirode i društva“, „Dobre godine“ i „Pogled na moj svijet“,
Antologiziran: „Antologija bošnjačke pripovijetke 1900.- 2003.“ i „Zašto tone Venecija (Bošnjačko pjesništvo od 1990. do naših dana)“. Zastupljen je u nekoliko knjiga proze i poezije.
Član je Društva pisaca Bosne i Hercegovine, P.E.N. Centra Bosne i Hercegovine i Društva pisaca Tuzlanskog kantona.
Nagrade: „Mak Dizdar“ (za najbolju zbirku pjesama), „Fondacija za izdavaštvo“ (za najbolju knjigu), te „Simha Kabiljo“, „Dr Esad Sadiković“ (u dva navrata), „Marko Martinović Car“, lista „Večernje novine“ i udruženja „Mladi Muslimani“ (za najbolje priče).
Život i posao: Oženjen je, otac kćerke i sina. Ljekar, zaposlen je u Klinici za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra, profesor je Univerziteta u Tuzli. Nagrađivan je za
medicinsko pisanje, autor/koautor je nekoliko univerzitetskih udžbenika i knjiga. Publicirao je 120-ak radova iz oblasti medicine u Bosni i Hercegovini i inozemstvu. Živi i radi u Tuzli.