Nakon uspješno okončanih mandata u 2018. godini u Omladinskoj banci mladi volonteri Omladinske banke preuzeli su u četvrtak navečer u Kamernoj sceni Doma mladih / Centra za kulturu Tuzla, svoje certifikate. Svečanoj dodjeli koju su organizirali koordinatori Omladinske banke pri Fondaciji tuzlanske zajednice prisustvovala je i direktorica Fondacije, Jasna Jašarević.

Nakon što je istekao mandat trenutnim članovima, više od 100 mladih ljudi i ove godine preuzet će mjesto u odborima Omladinske banke u 5 općina Tuzlanskog kantona. Mladi iz Tuzle, Lukavca, Živinica, Kalesije i Srebrenika će kroz jednogodišnji volonterski angažman raditi na dobrobiti mladih i svoje zajednice.

Članovi i članice odbora Omladinske banke imat će priliku u toku jednogodišnjeg volonterskog rada u odborima da u ime Fondacije tuzlanske zajednice donose odluke o podršci projektima mladih u svojim zajednicama. Već tradicionalno od 2004. godine Omladinska banka jedan je od najuspješnijih projekata Fondacije tuzlanske zajednice.