U utorak, 27.11.2018., u 19:00 sati, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla, pri Centru za kulturu Tuzla biće održan program Recital, u kojem učestvuju Fahrudin Strojil (kontrabas) i Mimoza Strojil (klavir).

Na programu:  J.S.Bach – Sonata za viola da gambu No.2 D-dur BWV 1028,  P.Hindemith – Sonata za kontrabas (1949),  A.Mišek – Sonata za kontrabas op.6 No.2 e-mol.

      Fahrudin Strojil diplomirao je i magistrirao u klasi profesora Alfreda Krawagne na Univerzitetu za muziku i dramske umjetnosti u Grazu (Austrija). Od 2016 godine angažovan je kao stručni saradnik na predmetu Kotrabas na Muzičkoj akademiji u Sarajevu. Autor je naučnih radova na njemačkom jeziku „Sevdalnika-bosanska narodna pjesma“ i „Najznačajniji predstavnici muzičkog života u vrijeme arapskog halifata“ od kojih je ovaj drugi objavljen kao zasebna publikacija.

Mimoza Strojil završila je diplomske i postdiplomske studije sa posebnim usmjerenjima za pedagogiju i korepeticiju u klasi profesorice Bernadette Murnig na Johann Joseph Fux Konzervatoriju u Grazu (Austrija). Od 2011 djeluje kao profesorica klavira i korepetitorka na Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu.

Ulaz na koncert je slobodan.