Danas, 25.04.2018.godine u 19:30 sati, u adaptiranoj i uređenoj dvorani „Kaleidoskop“, a nakon potpisanog Sporazuma o saradnji između JU „Centar za kulturu“ Tuzla i Pozorišta mladih, biće izvedena predstava „Kad postanem kralj“ u realizaciji Pozorišta mladih Tuzla.

Predstava „Kad postanem kralj“ nastala je kao rezultat rada Dramskog studija za djecu i mlade, po motivima „Kralja lavova“, u režiji Amile Beširović i Adnana Mujkića. Sav prihod od karata namijenjen je za troškove adaptacije dvorane „Kaleidoskop“.

U okviru projekta „Djevojčice i dječaci zajedno protiv rodno zasnovanog nasilja“, koje implementira Udruženje Vive žene u partnerstvu sa Pozorištem mladih, a kojeg finansira Evropska unija, predstava „Kad postanem kralj“ biće besplatno izvedena za učenike Osnovne škole KŠC „Sv. Franjo“ Tuzla danas u 13:00 sati. Nakon predstave biće realizovana diskusija i okrugli sto sa učenicima na temu nasilja u društvu. Rezervacije i dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 061 / 365-600.

Leave a Reply

Your email address will not be published.