U,,Kući solidarnosti” Gornja Lipnica, pri Centru za kulturu Tuzla, prigodnim programom obilježen je 22. april – Dan planete Zemlje. Program obilježavanja održan 23.04.2018. godine od 12,00 sati počeo je zasađivanjem sadnica cvijeća ispred ,,Kuće solidarnosti”, a u nastavku  programa održano je eko predavanje i video prezentacija učenika, članova ekološke sekcije.
U zabavnom dijelu programa nastupili su učenici IIIb razreda područne škole Gornja Lipnica, a svi posjetioci ove manifestacije imali su priliku učestvovati u praktičnim eko radionicama. Kao i svake godine, ,,Kuća solidarnosti” raspisala je nagradni konkurs za izbor najboljih likovnih i literarnih radova učenika, na temu ,,Zasadi drvo, očisti rijeku – spasi Planetu”, a učenici-autori najuspješnijih radova će biti nagrađeni prigodnim nagradama. Izložba likovnih i literarnih radova za nagradni konkurs, postavljena je u velikoj sali ,,Kuće solidarnosti”.
,,Kuća solidarnosti” u saradnji sa Osnovnom školom ,,Lipnica” već 11 godina uspješno organizuje obilježavanje Dana planete Zemlje, a manifestacija je podržana i od strane Ekološkog saveza – Eko zeleni TK.

Leave a Reply

Your email address will not be published.