U povodu 72. obljetnice Dana oslobođenja Rijeke od fašizma Grad Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti i Međunarodna galerija portreta Tuzla pozivaju Vas na otvorenje izložbe Tito u djelima likovnih umjetnika.

Umjetnici: Miladin Aničić Mikan, Mersad Berber, Mensur Dervišević, Drago Došen, Mevludin Ekmečić, Ivo Grbić, Božidar Jakac, Emilo A. Kostić, Radiša Lj. Lucić, Mario Mikulić, Petar Mojak, Ismet Mujezinović, Milivoje Unković i Safet Zec.

Uz Titove portrete predstavljamo i fotografsku dokumentaciju portretiranja Josipa Broza Tita u Bugojnu 1. i 2. travnja 1977. godine.

Povodom izložbe u utorak, 9. svibnja u 19 sati u Malom salonu održat će se tribina na kojoj će se raspravljati o temama: Tito kao kult ličnosti, kako nastaju kultovi ličnosti, umjetnost u službi države i ideologije, pozicija umjetnika u društvu, povijesno-umjetnička ostavština u kontekstu današnjice.
Na tribini će sudjelovati: Tea Perinčić (Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja), Mila Orlić (Odsjek za povijest, Filozofski fakultet u Rijeci), Mitja Velikonja (Katedra za kulturologijo, Univerza v Ljubljani), Vjeran Pavlaković (Odsjek za kulturalne studije, Filozofski fakultet u Rijeci).
Izložba je organizirana uz podršku Grada Tuzle i Rijeka 2020 EPK