U okviru Sedmice mađarske kulture u Bosni i Hercegovini, a na inicijativu ureda zamjenika državnog sekretara za kulturnu diplomaciju pri Ministarstvu vanjske trgovine i vanjskih poslova Narodne Republike Mađarske organizovani su Dani Pečuha u Tuzli, 24. aprila 2019. godine.

Povodom Dana Pečuha, u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla postavljena je izložba Pečuški umjetnici u Tuzli.  Izložba fotografija slika i Zsolnay keramike postavljena je u tri dijela: Izložba ružičaste boje, Porodična izložba i Izložba fabričke istorije. U glavnoj dvorani nalaze se radovi pečuških savremenih slikara i vajara (Pinczehelyi Sándor, Nyilas Márta, Varga Rita, Mátis Rita, Pál Zoltán, Miklya Gábor, Kuti László, Nyári Zsolt). Pored glavne dvorane, u sporednom prostoru, nalazi se serijal fotografija Zsolnay kulturne četvrti pod nazivom – Ovako je bilo – ovako je sad, koji je nastao povodom organizacije Pečuh 2010 – Europski glavni grad kulture i koji je postao sastavni dio kulturnog života grada.

Prisutne je pozdravio gradonačelnik Pečuha, Pavo Zsolta i pozvao tuzlanske umjetnike da sličnu izložbu postave u Pečuhu, a izložbu je otvorio gradonačelnik Tuzle Jasmi Imamović. Izložba je otvorena do 2. juna.2019.godine.

U okviru manifestacije, istog dana na Trgu Slobode, nastupio je bend Daniel Speer Brass, a nakon svečanog otvaranja izložbe, u Narodnom pozorištu Tuzla upriličen je nastup Pečuškog baleta “Carmen”.