BOSNA I HERCEGOVINA
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
TUZLANSKI KANTON
GRAD TUZLA
JU „Centar za kulturu“ Tuzla
Broj: 03-30-535-1/24
Tuzla, 16.09.2024. godine

Na osnovu člana 33. Pravila Javne ustanove „Centar za kulturu“ Tuzla broj 07/17 i 360/17 člana 4. i 6. Uredbe o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u Tuzlanskom kantonu („Službene novine Tuzlanskog kantona“ broj: 4/19, 4/20, 11/20 i 5/21), člana 2a. i 2c. Pravilnika o radu Javne ustanove „Centar za kulturu“ Tuzla broj: 01-51/17, 01-1302-2/19 i 01-30-539-3/23 i Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o potrebi zaključivanja ugovora o radu broj: 01-30-487-3/24 od 30.08.2024. godine, direktor JU „Centar za kulturu“ Tuzla, raspisuje

JAVNI OGLAS
za prijem pripravnika

A. JU „Centar za kulturu“ Tuzla vrši prijem jednog (1) pripravnika sa visokom stručnom spremom koji će pripravnički staž obavljati na radnom mjestu Stručni saradnik za programe i pojekte za rad sa nacionalnim manjinama, na period od jedne (1) godine.
B. Kratak opis poslova pripravnika za radno mjesto Stručni saradnik za programe i pojekte za rad sa nacionalnim manjinama:
– Predlaže plan realizacije programa i projekata usmjerenih na očuvanje kulturnog identiteta nacionalnih manjina,
– Realizira navedene programe i projekte, prati njihovo odvijanje i tehničku i finansijsku realizaciju u saradnji sa Službom za pravne i ekonomsko-finansijske poslove te podnosi direktoru izvještaj o istom,
– Osmišljava programske sadržaje i projekte s ciljem očuvanja kulturnog identiteta nacionalnih manjina, te predlaže rukovodiocu i direktoru realizaciju istih,
– Prati fondove, pozive, konkurse na svim nivoima vlasti te međunarodnom nivou te učestvuje u pripremi neophodne dokumentaciju za prijavu na iste,
– Učestvuje u prikupljanju i pripremi materijala potrebnih za promociju i marketing programa i projekta koje priprema i realizira.
C. Kandidati moraju ispunjavati opće i posebne uslove, i to:
1. OPĆI USLOVI:
– da je državljanin Bosne i Hercegovine,
– da je stariji od 18 godina,
– da je kandidat zdravstveno sposoban za obavljanje poslova utvrđenih za radno mjesto,
2. POSEBNI USLOVI:
– VSS VII stepen pravni ili ekonomski fakultet
– Poznavanje rada na računaru,
– Poznavanje engleskog jezika,
– da kandidat nema ostvaren radni staž i radno iskustvo u trajanju od jedne (1) godine i više, nakon sticanja visoke stručne spreme.
Radni odnos zasniva se na određeno vrijeme, sa punim radnim vremenom bez probnog rada.
Kandidati su dužni dostaviti popunjen PRIJAVNI OBRAZAC, koji mogu preuzeti na web stranici Ustanove (www.centarzakulturutuzla.ba) ili lično na adresi Ustanove (ul. Dragiše Trifkovića broj 2, 75000 Tuzla, II sprat, ulaz „Administracija“)
Uz prijavu na oglas kandidati moraju priložiti sljedeću dokumentaciju:
– Prijavni obrazac (preuzet sa web stranice Ustanove ili lično)
– Kratka biografija sa kontakt podacima na posebnom listu papira (adresa i broj telefona)
– Uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena kopija)
– Izvod iz matične knjige rođenih (original ili ovjerena kopija)
– Diploma o završenom fakultetu (original ili ovjerena kopija)
– Dokaz da nema ostvaren radni staž i radno iskustvo od jedne (1) godine i više, nakon sticanja visoke stručne spreme, što se dokazuje: Potvrdom/Uvjerenjem Zavoda za zapošljavanje ili Uvjerenjem iz PIO/MIO da nije registriran u matičnoj evidenciji zaposlenih PIO/MIO (ne starije od 15 dana)
– Certifikat/uvjerenje o poznavanju rada na računaru (certifikat/uvjerenje škole ili druge institucije koje se bave obučavanjem rada na računaru)- original ili ovjerena kopija
– Certifikat/uvjerenje o poznavanju engleskog jezika (certifikat/uvjerenje škole ili druge institucije koje se bave obučavanjem rada na računaru)- original ili ovjerena kopija
NAPOMENA: Kandidati koji imaju prednost pri zapošljavanju, shodno posebnim zakonima, dužni su dostaviti uvjerenja/potvrde kojima dokazuju prioritet u zapošljavanju, koje prilažu uz prijavu, pozivajući se na poseban zakon po kojem imaju prednost.
Izabrani kandidat je dužan, po završetku izbornog procesa, a prije potpisivanja Ugovora o radu, dostaviti Ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti (ne starije od tri mjeseca) i Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda (ne starije od tri mjeseca) jer u suprotnom neće doći do zaključivanja Ugovora o radu, odnosno kandidat će se skinuti sa Liste uspješnih kandidata.
Sa izabranim kandidatom zasniva se radni odnos na određeno vrijeme, u trajanju od jedne (1) godine zaključenjem Ugovora o radu u skladu s odredbama Zakona o radu i pravnilnicima Ustanove.
D. Procedura izbora:
Kandidati koji ispunjavaju uslove iz raspisanog javnog oglasa i čije prijave su blagovremene, potpune i uredne, podliježu provjeri znanja u skladu s Uredbom o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u tuzlanskom kantonu („Službene novine Tuzlanskog kantona“ broj: 4/19, 4/20, 11/20 i 5/21), Pravilnikom o radu Javne ustanove „Centar za kulturu“ Tuzla broj: 01-51/17, 01-1302-2/19 i 01-30-539-3/23 i Pravilnikom o načinu, postupku i drugim pitanjima u vezi sa procedurom izbora kandidata za prijem u radni odnos broj: 01-30-539-5/23 od 18.10.2023. godine.
O mjestu i datumu provjere znanja kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.
E. Rok i adresa za podnošenje prijava:
Javni oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja na web stranici Ustanove, web stranici Javne ustanove JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona i u dnevnom listu „Oslobođenje“ računajući od dana posljednje objave.
Prijave na Javni oglas sa kratakom biografijom dostaviti putem protokola Ustanove ili preporučenom poštom na adresu:
JU „Centar za kulturu“ Tuzla
ul. Dragiše Trifkovića broj 2
75000 Tuzla
sa naznakom: „Za Javni oglas za Prijem pripravnika“

NAPOMENA:
Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju uslove iz Javnog oglasa neće se uzeti u razmatranje.